Hosting & Joomla design

Hosting

ZumIT levert een pakket voor de hosting voor kleinere partijen die een website met e-mail willen hebben, maar zelf niet de tijd en kennis hebben om dit te onderhouden. ZumIT helpt daarbij met het opzetten van de hosting (domeinnaam regelen, CMS (Content Management System) opzetten, e-mail forwarding of mailbox inregelen). Nadat deze volledig is opgezet, kan ZumIT het beheer van deze omgeving op zich nemen. Daarmee is geen eigen kennis of tijd nodig voor het reguliere onderhoud.

ZumIT is begonnen met hosting vanuit de eigen meterkast. Een server met daarop een Linux distributie met bijbehorende tooling. Na verloop van tijd werd de server ouder, verbruikte steeds meer stroom en werd onbetrouwbaarder. Het hobby project begon langzaam wat te groeien en daar hoorde ook andere hosting bij. Daarom is er nu gekozen voor VPS (Virtual Private System) bij meerdere providers.

De hosting wordt vervolgens geleverd op een shared server, waar meerdere websites of maildomeinen op actief zijn. Indien een eigen server gewenst is, behoort dit ook tot de mogelijkheden. In deze situatie kan ook toegang verkregen worden tot het operating system zelf.